Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (2022)

Best Geteste Campingtoilet

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (1)

Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

Zoek jij het beste campingtoilet van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar. Dit campingtoilet is namelijk als beste uit onze test gekomen. Wij hebben namelijk tientallen campingtoiletten met elkaar vergeleken.

Zo is de Bo-Camp toilet 45cm hoog waardoor je er gemakkelijk op kunt gaan zitten en weer kunt gaan staan. De emmer is ook gemakkelijk uitneembaar om deze te legen. Verder valt de deksel zachtjes dicht en is deze WC voorzien van een handgreep en rekje met hendel.

Ben jij benieuwd naar dit campingtoilet? Klik dan op de button hieronder!

Als jij vaak gaat kamperen dan is een meeneembare campingtoilet misschien wel een hele handige oplossing voor jou. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om in de wildernis een fijne WC te vinden. Het meenemen van een campingtoilet kan daarom een goede oplossing zijn.

Het kiezen van het beste campingtoilet kan nog best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende modellen met verschillende voor- en nadelen. Het vinden van de beste optie voor jou is daarom niet zomaar gedaan. Gelukkig voor jou hebben wij een geheel artikel gewijd aan hetbeste campingtoilet van 2022.

In dit artikel vind je namelijk de 5 beste opties van dit moment. Deze hebben wij gekozen aan de hand van onze beste campingtoilet test van 2022. Ook hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies waar je op moet letten bij het kiezen van een goede campingtoilet. Benieuwd? Lees gauw verder!

Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

38

Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken

Top 5 Beste Campingtoiletten

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (3)

Beste koop campingtoilet
1. Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (4)

Beste luxe campingtoilet
2. Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (5)

Beste grote campingtoilet
3. BranQ Draagbare toiletcamping

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (6)

Beste kleinste campingtoilet
4. Thetford Qube 335 Porta Potti

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (7)

(Video) De 5 beste chemische toiletten om te gebruiken waar u maar wilt op de camping, op een boot of thuis

Beste goedkope campingtoilet
5. Curver Toiletemmer met deksel - 10L - 31 cm - Lichtgrijs

Top 10 Beste Campingtoiletten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste campingtoiletten.

Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Campingtafel

- Top 5: Beste Camping Koelkast

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingtoilet?

Maar welk campingtoilet past het beste bij jou? Je ontdekt het door rekening te houden met enkele belangrijke criteria. Hiermee kom jij er namelijk gemakkelijk achter wat voor soort campingtoilet het beste voor jou is. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste campingtoilet test voor je op een rijtje gezet.

Het is dus erg verstandig om voordat je een aankoop doet eerst goed te kijken naar enkele belangrijke punten. Je wilt jezelf namelijk tijd en moeite besparen door een miskoop te voorkomen. Bekijk deze criteria dus goed. Deze punten zijn namelijk ook getest in het beste campingtoilet volgens de consumentenbond test.

Formaat

Allereerst kun je kijken naar het formaat van het campingtoilet. Ze zijn er namelijk in grote en kleine formaten. Hierbij zit je bij de ene laag op de grond terwijl de ander juist een hoog model heeft. Bedenk dus goed wat jij liever hebt aangezien dit flink kan verschillen in gebruiksgemak.

Daarnaast bepaalt het ook het gemak als het gaat om meenemen. Een groot formaat campingtoilet is namelijk een stuk minder makkelijk mee te nemen dan een groot formaat campingtoilet.

Extra's

Ook kan er gekeken worden naar de extra's waarover een campingtoilet beschikt. Denk bijvoorbeeld aan handgrepen, uitneembare bak en een toiletrol houder. Verder kunnen sommige campingtoiletten ook uit elkaar gehaald worden om bijvoorbeeld schoon gemaakt te worden.

Kijk daarom altijd naar de extra's die jij van een goede campingtoilet verwacht en het gewenste model daar ook daadwerkelijk over beschikt.

Prijsklassen

Als laatste zijn er campingtoiletten in allerlei prijsklassen. Zo heb je luxe modellen in duurdere varianten welke over alles beschikken wat jij nodig hebt. Denk aan handvatten en toilethouder. Ook zijn er goedkopere varianten welke over minder opties beschikken.

In onze top 5 hebben wij campingtoiletten uit verschillende prijsklassen opgenomen. Hierdoor zit er voor iedereen een gewenste campingtafel qua prijsklassen tussen.

Wat is het beste campingtoilet van 2022?

Maar welke campingtoilet is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie. Wij van Top-X hebben namelijk aan de hand van onze beste campingtoilet test een handige top 5 opgesteld. Hierbij hebben wij campingtoiletten uit verschillende prijsklassen en categorieën opgenomen in onze top 5.

Hieronder vind je voor elke campingtoilet uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies of de campingtoilet geschikt is voor jou of niet. Ook hebben wij elke campingtoilet een eindbeoordeling gegeven gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (8)

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

(Video) BEST PORTABLE TOILET? | Camco 41541 Portable Toilet Review

Ben je op zoek naar de beste koop campingtoilet? Dan ben je op zoek naar de Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar. Dit campingtoilet beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt. Ook is hij in twee varianten verkrijgbaar namelijk in een hoogte van 45 cm en in een hoogte van 33 cm.

Verder heeft de Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar een inhoud van 7 liter en is de emmer gemakkelijk uitneembaar om hem te kunnen legen. De deksel van dit campingtoilet valt ook nog eens langzaam dicht dankzij het soft closure systeem waarover hij beschikt.

De Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar is verder voorzien van een handgreep, wc bril, deksel en een rekje waar een wc-rol aan gehangen kan worden. Ook is hij uit elkaar te halen dankzij de losse delen waaruit dit toilet is opgebouwd. Meer weten over deze campingtoilet? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

 • Capaciteit van 7 kg
 • Zeer compact model
 • Uitstekende kwaliteit

Nadelen Bo-Camp Camping Toilet – Deelbaar

 • Duurdere variant campingtoilet

2. Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

Op de tweede plaats is de Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit geëindigd. Dit campingtoilet is super praktisch en erg duurzaam. Zo is hij draagbaar en hoeft hij niet aangesloten te worden op een afvoer- of watersysteem. Verder is dit campingtoilet lichtgewicht en gemaakt van een duurzame kunststof van uitstekende kwaliteit.

De Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit is eenvoudig te legen en er is keuze uit verschillende spoelsystemen. Door het gemakkelijke gebruik van dit campingtoilet is hij geschikt voor de ervaren en minder ervaren kampeerder.

Het deksel van de Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit kan gemakkelijk afgenomen worden. Het model van dit campingtoilet is gemiddeld waardoor je hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Wil je meer weten over de Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

 • Eenvoudig te legen
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Thetford Qube 165 Porta Potti - Wit

 • Beschikt niet over indicatoren die vloeistof bijhouden

3. BranQ Draagbare toiletcamping

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (12)

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

(Video) Does the VW California have a toilet? + The *BEST* Options!

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek is de BranQ Draagbare toiletcamping geëindigd in onze top 5. In tegenstelling tot de andere campingtoiletten beschikt dit toilet over een mooi zwart design en zie je dus niet snel wanneer het toilet vies is. Ook is dit toilet scherp geprijsd.

Deze goede campingtoilet beschikt daarnaast over een capaciteit van wel 22 liter. Dit is absurd groot als je het vergelijkt met de andere modellen. Dit maakt de BranQ Draagbare toiletcamping wel een grotere variant campingtoilet. Ook heeft hij een zithoogte van 37cm waardoor het gemak van dit toilet erg goed is.

Ben jij op zoek naar een comfortabele, compacte en milieuvriendelijke campingtoilet? Dan is de BranQ Draagbare toiletcamping zeker een goede optie voor jou. Dit toilet zet jij namelijk gemakkelijk in campers, boten en tuinen. Daarnaast werkt hij volledig zonder water en zonder chemicaliën.

Voordelen BranQ Draagbare toiletcamping

 • Groot formaat campingtoilet
 • In antraciet kleur verkrijgbaar
 • Zonder water en chemicaliën

Nadelen BranQ Draagbare toiletcamping

 • Vrij groot model

4. Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit

Op de vierde plek hebben wij de Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit geselecteerd. Dit campingtoilet is namelijk vrij klein en beschikt over een capaciteit van 12 liter. Hierdoor neem jij hem wel gemakkelijk overal mee naar toe. De zithoogte van dit campingtoilet is 33 cm hoog waardoor je er prima op kunt zitten.

Het gewicht van de Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit is slechts 4 kg wat hem ook erg makkelijk maakt om te tillen en vervoeren. De kleur van dit campingtoilet is grijs en hij beschikt over een Balg spoelsysteem.

Een ander voordeel is dat de Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit wordt geleverd inclusief Hold Down Kit waarmee jij het toilet goed vast kunt zetten. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je dit campingtoilet op bijvoorbeeld een boot wilt gebruiken.

Voordelen Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit

 • Zithoogte van 33cm
 • Weegt slechts 4kg
 • Inclusief Hold Down Kit

Nadelen Thetford Qube 335 Porta Potti - Met Hold Down Kit

 • Minder capaciteit

5. Curver Toiletemmer met deksel

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (16)

8.0

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats is de Curver Toiletemmer met deksel geëindigd in onze top 5 beste campingtoiletten. Dit is namelijk de allerbeste budget optie van dit moment. Zo krijg je voor een lage prijs toch een goede campingtoilet. Verder heeft dit campingtoilet een inhoud van 5 liter.

De zithoogte van de Curver Toiletemmer met deksel bedraagt 31 cm. Dit maakt dit campingtoilet ook geschikt voor kinderen. Daarnaast is hij voorzien van een brede rand en heeft hij een losse deksel welke de pot goed afsluit.

De diameter van de Curver Toiletemmer met deksel is 31 centimeter. Dankzij het kleine formaat neem jij dit campingtoilet overal gemakkelijk mee naar toe. Hij is namelijk van licht gewicht en heeft een compact formaat. Meer ontdekken over deze beste budget campingtoilet? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Curver Toiletemmer met deksel

 • Klein formaat
 • 30cm zithoogte
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Curver Toiletemmer met deksel

 • Vrij klein

Veelgestelde vragen:

Wat is het beste Campingtoilet? De top 5 beste opties van 2022! (18)Hoeveel campingtoiletten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten campingtoiletten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de campingtoiletten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste campingtoiletten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

(Video) How to use your Thetford Porta Potti

FAQs

Which is the best Thetford Porta Potti? ›

We highly recommend the Thetford 565E electric portable toilet if you are not pushed for space. If you have plenty of space to use up and money to spend then the Thetford 565E is the Rolls Royce of portable loos. It has a great electric flush, a toilet roll holder and essentially feels like you're back at home.

Which portable toilet is best? ›

 • Alpcour Portable Toilet.
 • SereneLife Outdoor Portable Toilet SLCATL320 Piston Flush.
 • Leopard Outdoor T-Type Three Directional Flush Portable Travel Toilet.
 • Zimmer Comfort Portable Toilet 5 Gallon Capacity- Camping and RV toilet.
 • Thetford 92814 Porta Potti 365 Portable Toilet.
 • Camco 41541 5.3 gallon Portable Toilet.

What is the tallest portable toilet? ›

This Thetford Porta Potti 550 E Curve Also Provides You With the Tallest Seat Height of Over 17 1/2 Inches. Thetford Porta Potti 550 E Curve has a Larger Capacity For Both the Waste Tank and the Fresh Water Tank which Means Less Times Needed to Empty/Clean and Refill.

Which is better Thetford or Dometic? ›

Initial Overall Fridge Considerations:

But when it comes to Dometic vs Thetford, Dometic has a greater range overall. That said, Thetford has a popular slimline model which is only 418mm wide compared to the standard 525mm, but the volume is still substantial with 140-litre fridge and a 15-litre freezer.

Can you empty portable toilet in toilet? ›

Emptying the Portable Toilet

The tank should be emptied at a proper dump point or in a toilet on a sewerage system. Never empty into a toilet on a septic system as the chemicals can kill the bacteria that makes the septic system work.

How often do you need to empty a portable toilet? ›

How often do you need to empty your Porta Potties? As a rule of thumb, you should service your portable toilets at least once a week for up to ten people across the average workweek.

What do you do with toilet waste when camping? ›

On a campsite this will probably be marked as a Chemical Disposal Point or CDP. On some sites, it might appear as an Elsan Point. If you can't find an official emptying point, your only option will be to flush the contents of your toilet down a normal WC, which may mean taking it back home.

How do I stop my camp toilet smelling? ›

How Do I Stop My Portable Toilet from Smelling?
 1. Regularly Air Out Your Portable Toilet. ...
 2. Disinfect the Tank before Use. ...
 3. Use the Best Possible Deep-Blue Products for Effective Cleaning and Odor Control. ...
 4. Use Fresh Straps for Added Odor Control.

Where do you put toilet paper when camping? ›

Toilet paper must be disposed of properly! It should either be thoroughly buried in a cat hole or placed in plastic bags and packed out. Natural toilet paper has been used by many campers for years. When done correctly, this method is as sanitary as regular toilet paper, but without the impact problems.

What is the highest toilet for seniors? ›

Bear in mind that an ADA toilet is 17 to 19 inches high, but that doesn't necessarily mean that height will work for you. If you need something taller, wall-mounted toilets might be worth considering. With those types of units, the highest toilet height is about 28 inches.

What is the healthiest height for a toilet? ›

Toddlers need a toilet that is about one foot high. Kids from 5 to 8 years old should have a toilet that is 12 to 15 inches. Tweens and teenagers can use a seat that is 15 to 18 inches. People with bowel problems benefit from a lower toilet that positions the knees above the hips.

Are tall or short toilets better? ›

For individuals with constipation, standard height toilets may help their condition. The ideal position for evacuating the bowels is with the hips below the knees in a squatting position, which can be better achieved using a toilet closer to the ground.

Who is the number one RV manufacturer? ›

Top RV Manufacturers in the USA
CompanyAnnual Est. Revenue
1.Forest River, Inc.$2.41 Billion
2.REV Group$2.4 Billion
3.Winnebago Industries, Inc.$2.36 Billion
4.Tiffin Motorhomes$252.4 Million
6 more rows

Which toilets are better one piece or two piece? ›

One piece toilets are typically heavier and easier to clean, and there's less space for bacteria to grow. Because two piece toilets feature a detachable tank, they're more customizable for preferred styles and heights. Both styles can include bells and whistles like bidet attachments or low-flow energy saving.

Which color toilet is best? ›

White. White is the most common color of toilet, and all major manufacturers have at least one shade of white in their catalog. This stark color reflects the most light making it suitable for both small and large bathrooms.

What makes a toilet flush more powerful? ›

If you want a more efficient and powerful flush, look for a new toilet with a tower flush valve instead of a flapper. Tower flush valves allow water to exit the tank from 360 degrees, resulting in a faster and more powerful flush.

Are new toilets better than old ones? ›

Fortunately, toilets are far more efficient and powerful than they used to be, and they're only getting better. The gallons per flush of an old toilet can be anywhere from five to seven gallons. That means toilets from only 40 years ago use 4x as much water per flush as recent models.

Can you put sanitary towels down a Portaloo? ›

No. Do not place anything other than our provided toilet roll into the toilet, to avoid toilet blockages. This includes putting rubbish, paper towels or rags in the tank too.

How can I make my portable toilet look nice? ›

Improving a Porta-Potty's Visual Appeal
 1. Add Greenery for a Natural Feel. ...
 2. Welcome Mats Create a Homey Feel. ...
 3. Add Decorative Signs. ...
 4. Have a Fence Around the Portable Toilet Enclosures. ...
 5. Decorating the Inside of Your Porta-Potty. ...
 6. Let There Be Light. ...
 7. Add Pleasant Smells. ...
 8. Add a Personal Touch With Pictures.

How many times can you use a portable toilet? ›

How many times can you use a portable toilet? A single portable restroom is usually sufficient for up to a 4-hour event with up to 50 people.

Should you empty toilet bowl before cleaning? ›

For the toilet bowl cleaner to do its work in sanitizing the porcelain, it needs to be undiluted, so you have to drain the water in the toilet.

How do you empty a toilet? ›

Start by finding and turning off the water shutoff valve so that no more water can flow into the toilet. The shutoff valve is located behind your toilet, close to the floor. Turn it clockwise until you can't turn it anymore. Then, flush the toilet repeatedly until the tank and bowl are virtually empty.

What chemicals do you put in a portable toilet? ›

Today, the portaloos that you find at festivals or on construction sites are made up of four key chemicals. These are dye, biocides, fragrance and surfactants.

Can you empty your caravan toilet at home? ›

Can you Empty a Caravan Toilet at Home? Yes, you can absolutely empty your caravan toilet cassette at home. The contents are no different to what usually gets flushed down your toilet, with the addition of a little Napisan or toilet chemical.

Can you empty a chemical toilet into a septic tank? ›

Additionally, chemical toilet waste should not be disposed of through septic tanks or small sewage treatment plants, as they rely on bacterial action for correct treatment. Chemical toilet waste should be either retained in a suitable receptacle (cesspool) or, if available via mains drainage (sewers).

Can you burn toilet paper while camping? ›

Burning toilet paper in a cathole or further away is not recommended due to the danger of starting a forest fire. For many years, some campers have opted to use natural materials instead of toilet paper. When done correctly, this method is as sanitary as regular toilet paper, but without any impact on the environment.

Does closing the toilet seat help with smell? ›

Every gram of human feces contains billions and billions of bacteria, as well as viruses and even some fungi." The easiest way to avoid this nastiness coating your bathroom is, simply, to close the toilet seat.

Why does it smell behind my toilet? ›

Even the cleanest homeowners occasionally encounter this toilet problem – an obnoxious odour that leaves you asking, “why does my toilet smell?” These toilet smells can come from an unused toilet, bacteria, mold, clogged drain, broken toilet seals, blocked vent pipe or cracked toilet bowls.

Is it OK to put paper in the toilet? ›

No, you can't. In contrast to toilet paper, things like tissues and kitchen towels are designed to retain their strength as much as possible, especially when wet. Flush a tissue or paper towel down the toilet and it won't break down, at least not readily, so it's a prime candidate to clog your pipes.

How can a bathroom be easier for the elderly? ›

10 Tips for a Senior-Proof Bathroom
 1. #1: Update Lighting. ...
 2. #2: Add Grab Bars and Safety Rails. ...
 3. #3: De-clutter & Organize. ...
 4. #4: Install a Walk-In Shower & Hand-Held Shower Head. ...
 5. #5: Add a Shower Chair or Transfer Bench. ...
 6. #6: Keep Items Within Easy Reach. ...
 7. #7: Use Non-Slip Mats & Ditch Throw Rugs. ...
 8. #8: Raise the Toilet.
30 May 2022

Will Medicare pay for a high rise toilet? ›

Elevated Toilet Seats, Safety Frames and Risers

Medicare generally considers toilet safety equipment such as risers, elevated toilet seats and safety frames to be personal convenience items and does not cover them. Medicare Advantage may offer some coverage if your plan includes supplemental OTC benefits.

What is the height difference between a standard toilet and a tall toilet? ›

The difference between standard height and comfort height toilets is approximately two inches. There are pros and cons for each type and you may find them sold under different names.

What is the best position for sitting on the toilet? ›

What we do know is that there's an optimal body position to be in when doing your business if you're taking a seat. The Continence Foundation of Australia recommends: sitting with your knees higher than your hips (use a foot stool or other flat, stable object if necessary) lean forward and put your elbows on your knees.

Why should you lower the toilet seat? ›

You want it down...all the way, every time you flush. If you leave the lid up when you flush, those germs can float around your bathroom, landing on any available surface, including towels, hairbrushes or even toothbrushes.

What angle should you sit on the toilet? ›

You should lean forward into a 35 degree angle instead of being up straight at 90 degrees. This is because when you need to go to the toilet, your puborectalis muscle relaxes and the rectum angle widens. The puborectalis muscle is a band that wraps around the lower rectum.

Can toilet height affect bowel movements? ›

The Height Of A Handicap Toilet

This leads to an upward pressure placed on the rectum and holds in the bowels creating potential blockages, extra strain, and even hemorrhoids.

Do men prefer elongated toilets? ›

For elongated toilets, the consensus seems to be that they are much more comfortable for adults. The shape of the bowl is much better for men as well, giving them extra space where they need it most. Men also appreciate the sloped angle inside the bowl that helps prevent splashback.

Are small toilets better? ›

Compact toilets can save space while remaining comfortable and easy to use. The main factor here is the toilet bowl. Whether it's an elongated or rounded bowl, make sure it's a good size. Elongated toilet seats are generally considered to be more comfortable.

What's the difference between Thetford 165 and 365? ›

The difference between the Qube 165 & 365 is the 365 includes a piston pump (165 is the manual bellows pump) and a level indicator. It's also worth noting the 165 is a good height in terms of ergonomics as the sitting height is similar to the average toilet.

What is the difference between Thetford green and blue? ›

What is the difference between Aqua Kem Blue (AKB) and Aqua Kem Green (AKG)? The purpose of both additives is the same, but the Aqua Kem Green is more environmentally conscious. Aqua Kem Green is a toilet fluid with biological action and can be safely emptied into a septic tank (Test ISO 11734).

What is the difference between a Porta Potti 145 and 345? ›

The difference between the Qube 145 & 345 is the 345 includes a piston pump (145 is the manual bellows pump) and a level indicator. We really like the improved features over the original generation Porta Potti. In particular the piston pump on the 345 is much easier to use than the manual bellows pump.

What are the best chemicals to use in a caravan cassette toilet? ›

Thetford Aqua Kem Blue is a popular and powerful caravan toilet cleaner. It is also now available as a concentrated formula - saving you weight and space, whilst helping the environment. Although the blue chemical is very popular, some people prefer to use the green toilet chemical.

What kind of toilet is in a caravan? ›

A gravity flush toilet is the traditional caravan toilet. Caravanners have been using them for decades! Permanently installed in your caravan, the toilet works using a simple style of flushing: the bowl contents drop straight down into a holding tank installed directly under the toilet.

How much water do you put in a porta potty? ›

Step 1 – Charge the tank – this refers to filling the waste tank with approximately 5 gallons (19 liters) of fresh water. The tank must be charged with fresh water first.

What does Blue toilet fluid do? ›

Blue Bio toilet fluid works with mother nature to breakdown waste whether it's in your caravan, motorhome, boat or in the sewage plant. It is formaldehyde, glutaraldehyde and biocide-free (harmful substances contained in many toilet fluids) and works with natural bacteria to breakdown sewage.

Can you use toilet paper in a Thetford cassette toilet? ›

According to our Thetford toilet cassette manual, we need special toilet paper for use with it.

Can you use bleach to clean a Thetford toilet? ›

Never use household detergents to clean the toilet: they may contain bleach, which can cause damage to the seals and plastic. Use a dilute warm water solution of washing up liquid, or: Thetford Bathroom Cleaner.

Can you travel with a full Porta Potti? ›

The Bottom Line

The Thetford Porta Potti 365 Toilet is huge, which means you can usually get through a trip without having to empty it.

What is the easiest portable toilet? ›

PLAYBERG Portable Travel Toilet for Camping

With a full-size seat, this portable toilet is one of the most comfortable options you can find. The waste bags can easily be attached and removed with a removable lid for easy cleaning. The removable waste pail includes a lid to seal in odor.

Can you empty Porta Potti in toilet? ›

Emptying the Portable Toilet

The tank should be emptied at a proper dump point or in a toilet on a sewerage system. Never empty into a toilet on a septic system as the chemicals can kill the bacteria that makes the septic system work.

Can you use toilet paper in a composting toilet? ›

Any type of toilet paper is acceptable; less substantial brands (such as marine or RV paper) will compost the quickest. Diapers, wipes and tampons should not be placed in the solids bin.

Why do you have to sit to pee on a composting toilet? ›

Neat urine, from most people, is relatively sterile. Internal composting toilets do not separate urine from the solids.

What is the best medium to use in a composting toilet? ›

Use material that has already started to compost, for example, leaf matter that has fallen on the ground and started to decompose. The fully decomposed matter is also ideal as this matter contains useful compost bugs and microorganisms along with a high level of good bacteria.

Videos

1. Toilet | Hoe werkt het Toilet ? | Meerbeek Caravans en Campers
(Meerbeek TV Caravans & Campers)
2. Tips and tricks cassette toilet thetford
(De Mazzel )
3. Camper Keuzehulp
(BuscamperNederland)
4. Thetford Portapotti 335 Portable Toilet
(Snowys Outdoors)
5. When you Finally get back from a Festival...
(Foil Arms and Hog)
6. Dometic 972 Portable Toilet
(Snowys Outdoors)

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 12/17/2022

Views: 6037

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.